MKS Třebíč Oficiální stránky MKS Třebíč

Nový klub Expozice Franta otevře autorské čtení poezie Evy Fruhwirtové

Nový klub Expozice Franta otevře autorské čtení poezie Evy Fruhwirtové

Třebíč - V pátek 27. února v 19.00 se otevře nový klub v luxusních prostorách expozice FRANTA v Třebíči.Součástí večera bude autorské čtení poezie Evy Fruhwirtové, vystoupení skupiny Django Jet a ochutnávka vín z vinotéky Salsa.

„Eviny verše jsou velmi procítěné, zrcadlí se v nich zkušenost života, jsou to obrazy silných emočních okamžiků a jsou takovou zpovědí moderního života,“ říká host večera Jana Hanová. Expozice FRANTA je jedinou stálou expozicí světoznámého umělce Františka Mertla, rodáka z Třebíče. Nový klub, nazvaný podle expozice, zahájí svoji činnost právě otevíracím večerem poezie, jazzu a vína.  V rámci večera zazní tři bloky poezie autorky Evy Fruhwirtové, které budou tematicky rozděleny. Společně s autorkou přednesou verše její hosté – Jana Hanová, Jana Štefánková a Marek Matějek, rektor Západomoravské vysoké školy.

Sbírka na podporu FOR JANE

Součástí večera bude veřejná sbírka sdružení FOR JANE na zakoupení robotického spoluhráče pro Jiřího Žáka, kterého sdružení podporuje v získání olympijské medaile na paralympijských hrách v Riu de Janeiru v roce 2016. „Jirka musí denně trénovat a je vždy těžké sehnat spoluhráče, proto bychom rádi pořídili tento stroj. Byl jsem nadšený, když se mi ozvala Eva s nabídkou pomoci sbírce. Moc si toho vážím,“ uvedl Tomáš Vostál, předseda sdružení FOR JANE. Na robota je potřeba vybrat částku 25 tisíc korun.

O autorce:

Eva Fruhwirtová (1986) - pochází z Rouchovan. Studovala Katolické gymnázium v Třebíči a pak Jihočeskou univerzitu v Českých Budějovicích.  Patří k prvním absolventům Letní žurnalistické školy Karla Havlíčka Borovského, v současné době je spoluorganizátorem.  Osm let působí ve světě médií a marketingu. Stojí za desítkami mediálních strategií pro české firmy, nadace, občanská sdružení i politiky. Podílela se na více než třiceti politických kampaních a zastávala funkci tiskové mluvčí v institucích a organizacích po celé České republice. Pracuje v PR agentuře Commservis a jako mediální poradce europoslance Tomáše Zdechovského. Věnuje se mentálnímu tréninku, tréninku koncentrace a paměti.

Zastává názor, že psaní je terapie pro mozek. Na základní a střední škole založila a vedla školní časopisy, sepisovala zážitky spolužáků a vytvářela z nich příběhy, které zachycovaly vývoj a proměnu z dítěte na mladého člověka. Psaní poezie je způsob, jak se vykřičet ze všech bolestí, jak zachytiti sílu a hloubku okamžiku. První pokus o výběr svých textů a sdílení s přáteli byl v roce 2006  kdy si sama vydala v nákladu několika desítek kusů sbírku textů s názvem Ztracené iluze.  Publikuje na webu poeta.cz.

Kontakt: Eva Fruhwirtová, 737 10 38 66, fruhwirtova@efcomm.cz

Tisková zpráva ke stažení